Audiokit

Audiokit Aw-7 rakennussarja

Myymälän varastossa

257,65  283,65 
Määrä: kpl
Löysitkö jostain halvemmalla?

Korkealaatuinen koaksiaaliakaiutin suljetussa kotelossa. Korkealaatuinen toisto ja mahdollisuus sijoittaa myös seinän läheisyyteen/seinälle.
Katso yksityiskohtaisempi artikkeli rakennussarjasta osoitteessa audiovideo.fi.

AW-7 kaiuttimen suunnittelutavoitteena on ollut monikäyttöisyys ja toimivuus myös pienemmissä huoneissa tinkimättä korkealuokkaisista toisto-ominaisuuksista. AW-7 soveltuu erinomaisesti vaativalle kuuntelijalle stereokuunteluun, mutta samalla myös monikanavajärjestelmiin. Se ei ole kovinkaan kriittinen seinän lähelle sijoitukselle ja toimii myös kirjahyllyssä normaalia paremmin. Kaiuttimen kapasiteetista haluttiin kuitenkin sellainen, että se toimii myös kuitenkin isommassakin tilassa moitteetta. 

Näiden edellytysten saavuttamiseksi päätimme käyttää 6,5" koaksiaalielementtiä sijoitettuna suljettuun koteloon. Koaksiaalielementtien käytöstä meillä on jo vuosien kokemus ja olemme käyttäneet Seasin 6,5" koaksiaalielementtejä aikaisemmin monissa malleissamme. AW-7 kaiuttimeen suunnittelimme yhdessä elementtivalmistaja Seasin kanssa kokonaan uuden koaksiaalielementin, jonka suunnittelussa on otettu huomioon sen käyttö myös suljetussa kotelossa. Uusi T18REX/ACG koaksiaali valmistetaan yksinoikeudella Hifitalon käyttöön, elementti poikkeaa standardielementin suhteen merkittävästi mm. puhekelan, diskantin, ripustuksen suhteen.


Suljetun kotelon ansiosta kaiutin on kooltaan varsin pieni ja bassoalueen taajuusvaste mahdollistaa tasapainoisen toiston pienessäkin huoneessa. Ohjeen mukaisesti tehtynä kotelosta tulee tukeva ja koteloperäiset jälkivärähtelyt ovat pieniä. Koteloon tulee vaimennusainetta poikkeuksellisen paljon, vanua käytettäessä määrä on 300 grammaa eli sitä on kotelossa tiiviisti. Tällä eliminoidaan seisovien äänien syntyminen kotelon sisälle sekä lasketaan basson Q-arvo optimaaliseksi. Suljetussa kotelossa bassovasteen muoto helpottaa myös subwooferin integroitumista pääkaiuttimiin. AW-7 bassotoisto ulottuu noin 55 hertsiin, joten ainakin hieman isommassa huoneessa subwooferin käyttö on suositeltavaa, varsinkin kotiteatterikäytössä.

AW-7 jakosuodin on varsin yksinkertainen, sen toiminnassa on pyritty vahvistamaan elementtien luonnollisia ali- sekä ylipäästökäyttäytymisiä. Suodinfunktioiden Q-arvot on myös pidetty pieninä toleranssiherkkyyden alentamiseksi.

AW-7 toisto-ominaisuudet ovat korkealuokkaiset. Stereokuva on erinomainen sekä äänessä on erottelevuutta ja tarkkuutta. Bassotoisto on napakka ja kontrolloitu. Kotiteatterikäytössä kaiuttimet integroituvat hyvin yhteen ja niistä on mahdollista tehdä erittäin laadukas kotiteatteri. Ääneltään se on pitkälle, bassoaluetta lukuunottamatta, samanlainen kuin AW-10Coax. AW-7 on hyvä valinta, kun etsitään pienehköä kaiutinta, joka toimii myös hieman pienemmissä huoneissa tai kirjahyllyssä ja tältä osin se täydentää sopivasti koaksiaalikaiutinrakennussarjojemme valikoimaa.

 

HUOM! Sarjan terminaali vaihtunut piirustuksissa olevasta! Tarkista mitat!

AW-7 tekniset tiedot:

 • Mitat (KxLxS): 285 x 190 x 250 mm.
 • Suositeltava vahvistinteho: 20-150 W
 • Taajuusvaste: 55-22 000 Hz
 • Impedanssi: 8 Ohm
 • Kaiutinelementti: Seas T18REX/ACG
 • Kotelon toimintaperiaate: Suljettu

 

Sarja sisältää seuraavat osat yhteen (1kpl) kaiuttimeen:

 • kaiutinelementin
 • jakosuotimen komponentit
 • ruuvit
 • sisäiset johdot
 • tiivisteen
 • T 93/79 liitinterminaalin

 

Suosittelemme vaimennusmateriaaliksi ASPA vaimennusvanua.

Kaiutinpiirustusten mukaiseen koteloon tarvittava vanun määrä: 300 g / kaiutin

KAIUTINPIIRUSTUKSET

JAKOSUOTIMEN KYTKENTÄ

 • Harmaa johto musta raita diskantti +
 • Harmaa johto diskantti -
 • Valkoinen johto sininen raita basso +
 • Valkoinen johto basso -
 • Musta johto punainen raita sisääntulo +
 • Musta johto sisääntulo -

 

Huom! 

Jos et halua tehdä koteloa itse, voit tilata sen valmiina.Kuviopuu valmistaa kaiutinkoteloita MDF- tai liimapuulevystä asiakkaan toiveiden mukaan. Valikoimaan kuuluu suoraan lähes kaikki Hifitalon myymät rakennussarjat, ja tarvittaessa voit myös toimittaa itse kaiutinpiirustukset. Katso lisätiedot ja hinnat alla olevasta linkistä.

» Lue lisää

 

Arvostele tämä tuote

29.08.2017 - Jukkis

<p>T&auml;ss&auml; on kajaria hintaansa n&auml;hden todella paljon. Minulla on n&auml;m&auml; nyt olleet kolme vuotta ja ovat olleet kotiteatterin etup&auml;&auml;ss&auml;. Isohko huone ja subbarilla avitettuana, jakotaajuus 120 hz. Teki varsin makean &auml;&auml;nen. Subbarina Diy peerless xls 10&quot; kaksi kappaletta 40 litran suljetussa kotelossa ja anti-modella korjattuna. Noin se toimi elokuville tosi hyvin ja musiikillekin aika mukavasti. V&auml;h&auml;n raskasta yl&auml;bassoa mun makuun ja 80hz jako oli selv&auml;sti parempi musiikille. Ei vaan riitt&auml;nyt vahvistimessa ja kajareissa potku yli 30 neli&ouml;n varsin joka suuntaan avoimessa tilassa.<br /> <br /> Nyt vein ne kaverille lainaan pieneen huoneeseen. &Auml;&auml;ni oli aivan uskomaton, iso, l&auml;hes valtava &auml;&auml;nikuva joka oli samalla kuitenkin tarkkaa ja tasapainoista &auml;&auml;nt&auml;. Denonin av-vahvistin tarjosi jakotaajuudeksi 40 hz ja systeemi soi ilman mit&auml;&auml;n korjausta hienosti. Itse asiassa paremmin kuin korjattuna. Viel&auml; pit&auml;&auml; yritt&auml;&auml; s&auml;&auml;t&auml;&auml; subbaria paremmin anti-moden kanssa.<br /> <br /> Verrokkina on Marantzin sa ja pm 15 sarjan soitin ja vahvistin Gradient Revolutionilla, joka soi hienosti nykyisess&auml; tilassa. Ihan samaan erotteluun ja tarkkuuten ne ei pysty, etenk&auml;&auml;n bassoilla, mutta hintaeron huomioon ottaen kumpikin oli todella yll&auml;ttynyt.<br /> <br /> Jos n&auml;m&auml; natsaa huoneeseen, tarjolla on uskomaton &auml;&auml;ni. Monesti olen audiovideon juttuihin suhtautunut skeptisesti ja mielest&auml;ni ne on ylihehkutusta, mutta t&auml;m&auml; osui.<br /> <br /> T&auml;ll&auml; on mahdollista p&auml;&auml;st&auml; oikeasti hifiin kiinni pikkurahalla.</p>