Mercedes-Benz - tehdasasenteisen äänentoiston parannus

Saimme yhteydenoton Mercedes-Benz merkkisen auton omistajalta, joka kertoi että auton alkuperäisestä äänentoistojärjestelmä oli kadottanut alimmat taajuudet - siis sen basson.

Autossa oli asennettuna Harman Kardonin Logic 7 äänentoisto lisävarusteena joten diagnosointi oli melko yksinkertaista autossa.

Aloitimme mittaamalla linjat soittimelta vahvistimelle ja seuraavaksi vahvistimelta subwooferille. Ensimmäinen mittaus - soittimen ja vahvistimen väli -tuotti oikeat arvot, mutta tästä eteenpäin (vahvistimelta subbarille) signaalia ei enää saatu. Laitoimme alkuun testiksi toisen vahvistimen kiinni ja mittasimme uudelleen. Vahvistin tässä vaiheessa vahvisti mutta subbari ei ollut enää sellaisessa kunnossa että se pystyisi oikeanlaista ääntä toistamaan.

Subbari, sekä vahvistin päätettiin korvata ESX Audion kompakteilla tuotteilla jotta niiden asentaminen ei haittaisi auton tavallista käyttöä. Vahvistimeksi valittiin ESX Audio Quantum Q-ONE v2 monovahvistin ja subbariksi ESX Audio QSB8 koteloitu 8" subwoofer kokonaisuus yhdistettiin Focalin ER1 RCA-Kaapelilla.

Koska jokainen henkilö ja auto ovat  ainutlaatuisia on tärkeää pitää mielessä mikä on auton käyttötarkoitus, kun siihen asennetaan audiota. Tässä tapauksessa autoa käytetään usein kuljettamaan tavaroita joten audiojärjestelmä ei saa haitata auton päivittäistä käyttöä.

 Mersu subbari esx

QSB8 Subwoofer oli tässä tapauksessa tilanteeseen sopiva subbari sillä se mahtui sopivasti pyöräkoteloon. Kun parina oli ESX Audion Quantum Micro vahvistin joka on ESX Audion pienikokoisten vahvistimen sarjasta päästiin asennus tekemään täysin näkymättömästi ja vahvistin saatiin asennettua akun viereen. 

Subbarin vahvistin asennettuna mersuun

Lopputuloksena auto sai paremmat alaäänet kuin aiemmin eikä kuljetustilaa menetetty lainkaan.  

Subbari asennettuna Mersun takalaatikkoon

Audioasennuksessa kuten monessa muussakin asiassa hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Olipa kyseessä korjaus tai päivitys kannattaa aina kysyä mielipidettä ammattilaiselta ellei ole itse todella kokenut asentaja.