Autohifi asennettu mopoautoon

Mopoautot ovat Suomen tieliikenteessä varsin yleisiä, eikä niiden määrä näytä vähenevän. Päinvästoin, suosio näyttää vain kasvavan. Tyypillinen mopoauton äänentoisto on varsin peruslaatuista ja pahimmin siitä kärsivät alaäänet. Tyypillinen korjaava toimenpide on asentaa mopoautoon subwoofer, sekä luonnollisesti vahvistin sitä syöttämään. Käytettävän budjetin ja loppukäyttäjän toiveiden mukaan myös kaiuttimien ja soittimen päivitys saattaa tulla kyseeseen.

Ennen hankintapäätöstä selvitä

  • Tarvitaanko tavaratilaa kuinka paljon - yleensä mopoautojen tavaratila on erittäin rajattu.

  • Miten hyvä latausteho mopoautossa on.

  • Onko soittimessa RCA lähdöt.

Mopoautoissa laturi on monasti melko heikkotehoinen, sillä vahvempi laturi veisi enemmän tehoa muutenkin heikosta moottorista. Tähän Aixamin mopoautoon valitsimme Alpine SBG-1224BP subwooferin + S-A60M vahvistimen paketin. Päädyimme Alpinen pakettiin koska se on kompakti, vahvistimessa on kaiutintason sisääntulo ja se näyttää todella hyvältä käytössä.

Vahvistimen 600W teho takaa, että tehonkestoltaan 800W Alpine 12” subwoofer ei  vahvistimen takia rikkoudu, eikä vahvistin myöskään ime auton akkua tyhjäksi. Koska mopoauton käyttö on pääsääntöisesti vähän pidempää matkaa - eikä sillä ole tarkoitus popittaa parkissa - katsottiin ettei ole tarpeellista lähteä asentamaan autoon mitään ylimääräistä kuten lisäakkua/ ylläpitolaturia/ jännitenäyttöä. Tämä ovat kuitenkin mahdollista, mikäli tulevaisuudessa tarvetta ilmenee.

Itse äänentoiston asentaminen mopoautoon ei merkittävästi eroa tavallisesta autosta, muutoin kuin maadoituksen osalta. Monesti mopoautojen korit ovat muovia tai alumiinia jotka eivät autoa maadoituksessa, maadoitukset tehdäänkin yleensä auton metallirunkoon iskunvaimentimien alueelle.

Seuraa Hifitalon blogia. Uusia asennusesittelyjä tulossa. 

mopoautoon asennettu alpine subwoofersubwoofer mopoauton takaluukussa asennettuna