AUTOHIFIASENNUS KAARINASSA

 • Soittimen vaihdot jopa odottaessa
 • Alkuperäiskaiuttimien vaihdot
 • Vahvistimien asennukset
 • Bluetoothjärjestelmien lisäykset alkuperäisiin soittimiin
 • Subwoofereiden asennukset
 • Custom asennukset
 • Johdotukset
 • Äänenvaimennus
 • Peruutuskameroiden asennukset

Tarjoamme autohifiasennukset ammattitaitoisella asentamolla usean vuoden kokemuksella perusasennuksista vaativiin näyttelytoteutuksiin. Ota yhteyttä niin kartoitetaan juuri sinun autoosi sopivimmat autohifiasennukset. Varastostamme suoraan huippulaaja valikoima eri automalleihin sopivia soitinadaptereita, johtosarjoja ja kaiutinadaptereita.

SoitaYhteydenottolomake

Täytä alla oleva hinta-arviolomake

ASENNUSHINNASTO

Tuntiveloitus 74,90 €
Soittimen vaihto alkuperäis paikalle
1999 tai vanhempi 74,90 €
2000-2009 149,9
2009 tai uudempi 224,90 €
Auton vahvistimen johdottaminen
1999 tai vanhempi 224,90 €
2000-2009 299,90 €
2009 tai uudempi 374,90 €
Linjamuuntimen asennus vahvistin asennuksen yhteydessä 74,90 €
Audison BitTune laitteistösäätö 114,90 €
Kaiutinparin asennus alkuperäispaikoille
1999 tai vanhempi 149,90 €
2000-2009 224,90 €
2009 tai uudempi 299,90 €
Oven vaimennus kaiutin vaihdon yhteydessä 74,90 €
Mopoautot
Soittimen vaihto alkuperäis paikalle 74,90 €
Subin johdotus + vahv. Asennus subwoofer koteloon 224,90 €

 

Laita viestiä info@hifitalo.fi , yhteydenottolomakkeesta tai soita 044 0553 595 ja kysy lisätietoja tai tarkempaa tarjousta autohifi asennuksen kokonaisuudesta.

Esimerkkitapaus Focal Inside x BMW F30

Focal on tunnettu niin koti- kuin myös autohifi tuotteistaan ympäri maailmaa. Viimeisimpänä innovaationaan Focal on lanseeraanut Inside malliston, joka kattaa jo yli 500 ajoneuvoa eri valmistajilta.

Hyvänä esimerkkinä hieman normaalia poikkeavasta kaiutinratkaisusta on BMW. 2000-luvun alun jälkeen BMW on käyttänyt useassa mallissaan seuraavaa ratkaisua kaiuttimien sijoittelussa: diskantit peilikolmioissa, 3” laajakaistat ovissa ja molempien penkkien alla bassoelementit. Aivan hinnat alkaen malleissa ei ole ollenkaan diskattia peilikolmiossa, vaan ovessa oleva laajakaista hoitaa myös korkeat äänet. Tämä kuuluu yleensä hieman tunkkaisena ylärekisterin toistona sekä epätarkana bassona. Kaikki elementit ovat standartista poikkeavilla rungoilla ja tässä tapauksessa Focal Inside on järkevä vaihtoehto.

Erimerkki Focal Inside kaiutin asennuksesta BMW 3 F30 2013 BMW Hi-Fi varustelulla

Tuotteet

 • Etuovet: 1kpl IS BMW 100 L erillissarja
 • Penkinalusbassot: 2kpl ISUB BMW 2 subwoofer
 • Focal vaimennusmatto
 • Ovien vaimennus kaiutinvaihdon yhteydessä

Työosuudelle kertyy hintaa 598,80€

No mitä sillä rahalla asentajamme tekee?

Auto siirretään hyvin valaistuun asentamoomme, jossa siitä puretaan ovipahvit avataan peilikolmiot sekä irroitetaan penkit.. Asia toki saattaa kuulostaa kohtuullisen helpota, mutta esimerkiksi ovipahvien irroittaminen ehjänä vaatii ymmärrystä rakenteesta, ruuvien sekä kiinnikkeiden sijainnista sekä ovessa olevien useiden liittimien avaamista ilman rikkoontumisia. Lisäksi tarvitaan oikeat työkalut, jottei ovipahvi vahingoitu. Irroitusten jälkeen osat siirretään hyllyyn odottamaa takaisin laittamista. Penkkien irroitus on huomattavasti työläämpää, mutta tehtävä, jotta saadaan penkinaluspassot esille.

Tämän jälkeen tehdään ovien vaimennus. Oven sisäpellit puhdistetaan huolella rasvasta ja liasta ja matto levitään mahdollisimman laajalle alueelle. Matto on tärkeää saada kunnolla kiinni peltiin, jottei se ala oven sisällä irtoamaan. Vaimennuksen jälkeen vaihdetaan ovesta löytyvät keskiääni sekä diskanttielementit. Focal Inside kaiuttimissa on suoraan auton alkuperäisiin liittimiin sopivat liittimet, joten johtoja ei tarvitse alkaa katkomaan. Huolellisen elementtien kiinnittämisen jälkeen vielä varmistetaan että liitokset ovat pysyviä ja johdot eivät pääse resonoimaan ovipahvin sisällä. Ennen ovipahvin asennusta vaihdetaan vielä mahdollisesti rikkoutuneet kiinnikenastat uusiin. Ovipahvi laitetaan huolellisesti paikoilleen ja varmistutaan ettei kiinnityksessä tule vaurioita oven rakenteisiin.

Penkialusbassojen vaihto on tosiaan hieman työläämpää, sillä usein alkuperäinen kaiutin on liimattu kiinni penkin alla olevaan kulhoon. Kulhot pitää aluksi irroittaa autosta jotta alkuperäinen elementti saadaan siitä väännettyä irti. Kun elementti on irti, puhdistetaan kiinnityspinta liimaroiskeista ja uusi elementti kiinnitetään ruuveilla kulhoon. Uudet elementit kulhoineen laitetaan takaisin paikoilleen, liittimet kiinnitetään ja lopuksi penkit kiristetään paikoilleen.

Huollellisesti tehtynä kyseessä on päivän projekti.

Auton vaimennus

Äänivaimennus ei ole vain autohifin asia, vaan matkustusmukavuuden kannalta todella tärkeä ominaisuus. Se auttaa todella huomattavasti ajomeluun, eli renkaiden, moottorin ja muun liikenteen ääniin, joka parantaa taas ajomukavuutta aivan uskomattoman paljon. Jatkuva melu rasittaa ihmistä enemmän ja hiljaisessa autossa on mahdollista keskustella puhelimessa tai kaverille.

Paras hyöty vaimennukseen saadaan yleensä isoperäisissä autoissa, eli paketti-, tila- ja farmariautoissa, joissa tilavuudeltaan isommasta peräpäästä kantautuu enemmän ääntä, koska siellä ei ole ääntä vaimentamassa esimerkiksi penkkejä.

Autohifin kannalta taas, karkeasti & yleistäen, vaimennuksella vähennetään resonansseja kaiuttimen ja auton rungossa, tiivistetään elementin ympärystää sekä vähennetään haitallisia kaikuja. Näillä kaikilla on positiivisia vaikutuksia autohifin kannalta tärkeään äänenlaatuun.

Kaiuttimien ja erillissarjojen asennus

Suurin osa toteutetuista äänentoistopäivityksistä on niin sanottuja OEM-asennuksia joissa auton ulkoasu ei muutu lainkaan vaan alkuperäispaikoille vaihdetaan laadukkaammat kaiuttimet ja järjestelmään lisätään myös kunnolliset vahvistimet sekä usein subbari. Myös subwooferasennuksiin on monta eri toteutustapaa joista moni on täysin huomaamaton. Asiakkaitamme ovat yksityihenkilöiden lisäksi taksiautoilijat, kuljetysliikkeet, autokaupat ja niin edelleen.

Autoradion asennus

Asennus on sinänsä yksinkertainen operaatio, mutta sitä varten tarvitaan sopivat työkalut, tarvittavat sovitteet ja adapterit auton merkin, mallin ja vuoden mukaan sekä sopivasti määrätietoista, lempeää otetta (ja mahdollisesti aavistus väkivaltaa) soittimelle. Autosoittimen asennuksessa ei kestä pitkään, kunhan kaikki tarvittavat tarvikkeet ovat ulottuvilla. Se hoituu melkein keneltä tahansa, joka pystyy seuraamaan käyttöohjeita.

 • Soittimen vaihdot jopa odottaessa
 • Alkuperäiskaiuttimien vaihdot
 • Vahvistimien asennukset
 • Bluetoothjärjestelmien lisäykset alkuperäisiin soittimiin
 • Subwoofereiden asennukset
 • Custom asennukset
 • Johdotukset
 • Äänenvaimennus
 • Peruutuskameroiden asennukset

AUDISON BIT-ASENNUSPALVELU

Tarjoamme Audison-signaaliprosessoreihin asennus-/säätöpalvelua. Audison bit Tune -mittalaitteistollamme saamme viritettyä autosi äänentoistosta juuri haluamasi kaltaisen. Säädämme mm. aikaviiveet, jakotaajuudet, taajuuskorjaimet, tasot jne. 

 

Katso lisää asennuksia

Uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajat saavat ensimmäisenä tiedon tarjouksista & uutuuksista