AUTOHIFIASENNUS

 • Kaiuttimien vaihto
 • Vahvistimien asennus
 • Bluetooth adapterin tai bluetooth soittimen asennus
 • Subwooferin asennus
 • Custom asennukset
 • Johdotukset
 • Äänenvaimennus
 • Peruutuskameran asennus

Ammattitaitoinen asenustiimimme tekee asennukset puolestasi - perusasennuksista aina vaativiin näyttelytoteutuksiin. Ota yhteyttä niin kartoitetaan autoosi sopivimmat äänentoistoratkaisut. Varastosta suoraan laaja valikoima eri automalleihin sopivia soitinadaptereita, johtosarjoja ja kaiutinadaptereita.

SoitaYhteydenottolomake

Voit halutessasi täyttää alla olevan hinta-arviolomakkeen. Asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä sähköpostitse.

Huom! Hifitalossa on ruuhkaa, eikä uusia asennusaikoja voi tällä hetkellä varata.

Asennushinnasto

Tuntiveloitus 79€
Soittimen vaihto alkuperäispaikalle
1999 tai vanhempi 74,90 €
2000-2009 149,90 €
2009 tai uudempi 224,90 €
Autovahvistimen johdotus
1999 tai vanhempi 224,90 €
2000-2009 299,90 €
2009 tai uudempi 374,90 €
Linjamuuntimen asennus vahvistinasennuksen yhteydessä 74,90 €
Audison BitTune laitteistösäätö 114,90 €
Kaiutinparin asennus alkuperäispaikoille
1999 tai vanhempi 149,90 €
2000-2009 224,90 €
2009 tai uudempi 299,90 €
Oven vaimennus kaiutin vaihdon yhteydessä 74,90 €
Mopoautot
Soittimen vaihto alkuperäispaikalle 74,90 €
Subin johdotus + vahv. Asennus subwoofer koteloon 224,90 €

 

Laita viestiä hifi@hifitalo.fi, yhteydenottolomakkeesta tai soita 044 0553 595 ja kysy lisätietoja tai tarkempaa tarjousta autohifiasennuksen kokonaisuudesta.

Esimerkkinä Focal Inside x BMW F30

Ranskalaisvalmistaja Focal on tunnettu niin koti- kuin autohifituotteistaan ympäri maailmaa. Viimeisimpänä innovaationa Focal on lanseerannut Inside malliston, joka kattaa satoja eri autovalmistajien malleja.

Hyvänä esimerkkinä hieman normaalia poikkeavasta äänentoistosta on BMW. 2000-luvun alun jälkeen BMW on käyttänyt useassa mallissaan seuraavaa ratkaisua kaiuttimien sijoittelussa: diskantit peilikolmioissa, 3” laajakaistat ovissa ja molempien penkkien alla bassoelementit. Aivan hinnat alkaen malleissa ei ole ollenkaan diskanttia peilikolmiossa, vaan ovessa oleva laajakaista hoitaa myös korkeat äänet. Tämä kuuluu yleensä hieman tunkkaisena ylärekisterin toistona, sekä epätarkkana bassona. Kaikki elementit ovat standardista poikkeavilla rungoilla. Tällaisissa tapauksissa Focal Inside mallisarja on erinomainen vaihtoehto.

Esimerkki Focal Inside kaiutinasennuksesta BMW 3 F30 2013 BMW hifi-varustelulla

Tuotteet

 • Etuovet: 1kpl Focal IS BMW 100 L erillissarja
 • Penkinalusbassot: 2kpl Focal ISUB BMW 2 subwoofer
 • Focal vaimennusmatto
 • Ovien vaimennus kaiutinvaihdon yhteydessä

Asennustyön osuus kokonaiskustannuksista on 598,80€

Millaista vastinetta rahalle saa?

Auto siirretään hyvin valaistuun asentamoon, jossa irroitetaan etuovien ovipahvit, avataan peilikolmiot, sekä irroitetaan penkit. Toimenpiteet saattavat kuulostaa suoraviivaiselta, mutta esimerkiksi ovipahvien irroittaminen ehjänä vaatii ymmärrystä rakenteesta, ruuvien ja kiinnikkeiden sijainnista, sekä ovessa olevien useiden liittimien avaamista ilman rikkoutumista. Ovipahvin rikkoutumisen välttämiseksi tarvitaan myös oikeat työkalut. Penkkien poistaminen on työläämpää, mutta tehtävä, jotta istuinten alla sijaitsevat bassokaiuttimet saadaan esille.

Purkutyön jälkeen suoritetaan ovien vaimennus. Oven sisäpellit puhdistetaan huolella rasvasta ja liasta, jonka jälkeen vaimennusmatto levitään oven sisäpinnalle. Matto on tärkeää saada kunnolla kiinni peltiin, jottei se irtoa vuosien saatossa. Vaimennuksen jälkeen vaihdetaan ovesta löytyvät keskiääni- sekä diskanttielementit. Focal Inside -kaiuttimissa on suoraan auton alkuperäisiin liittimiin sopivat liittimet, joka varmistaa uusien kaiuttimien luotettavan kytkennän. Huolellisen elementtien kiinnittämisen jälkeen varmistetaan, että liitokset ovat toimivia, eivätkä johdot pääse resonoimaan ovipahvin sisällä. Ennen ovipahvin asennusta vaihdetaan vielä mahdolliset rikkoutuneet kiinnikenastat uusiin. Ovipahvi laitetaan huolellisesti paikoilleen ja varmistutaan, ettei kiinnityksessä tule vaurioita oven rakenteisiin.

Kuten aiemmin mainittiin, istuimen alla sijaitsevan bassokaiuttimen vaihto on hieman työläämpää, sillä usein alkuperäinen kaiutin on liimattu kiinni auton lattiassa olevaan koteloon. Kotelo pitää aluksi irroittaa autosta, jotta alkuperäinen elementti saadaan irroitettua. Kun elementti on irti, puhdistetaan kiinnityspinta liimaroiskeista ja uusi elementti kiinnitetään ruuveilla koteloon. Uudet elementit koteloineen asetetaan paikoilleen, liittimet kytketään ja lopuksi penkit asennetaan takaisin autoon. Huolellisesti tehtynä kyseessä on päivän projekti.

Auton vaimennus

Äänenvaimennus ei paranna pelkästään äänentoistoa, vaan on myös matkustusmukavuuden kannalta merkityksellinen ominaisuus. Vaimennus hiljentää autoon kantautuvaa ajomelua tuntuvasti. Renkaiden, moottorin ja muun liikenteen äänet vähenevät, joka taasen parantaa matkustusmukavuutta. Jatkuva melu lisää autolla ajamisesta johtuvaa kuormitusta. Ja onhan hiljaisessa autossa miellyttävämpää kuunnella musiikkia, tai puhua puolison kanssa.

Paras hyöty vaimennukseen saadaan yleensä paketti-, tila- ja farmariautoissa, joissa tilavuudeltaan isommasta ja avoimesta peräpäästä kantautuu enemmän ääntä. Autohifin kannalta vaimennuksella vähennetään resonansseja kaiuttimen ja auton rungossa, tiivistetään elementin aluetta, sekä vähennetään haitallisia kaikuja. Näillä kaikilla on positiivisia vaikutuksia autohifin kannalta tärkeään seikkaan, eli äänenlaatuun.

Kaiuttimien ja erillissarjojen asennus

Suurin osa toteutetuista äänentoistopäivityksistä on niin sanottuja OEM-asennuksia, joissa auton ulkoasu ei muutu lainkaan, vaan alkuperäispaikoille vaihdetaan laadukkaammat kaiuttimet. Usein järjestelmään lisätään myös kunnolliset vahvistimet, sekä subwoofer. Myös subwooferasennuksiin on useita eri toteutustapoja, joista moni on ulkoisesti täysin huomaamaton. Asiakkaitamme ovat yksityihenkilöiden lisäksi taksiautoilijat, kuljetusliikkeet ja autokaupat.

Autoradion asennus

Asennus on yksinkertainen operaatio. Jotta asiat olisivat yksinkertaisia, tarvitaan osaamista, sopivat työkalut, sovitteet ja adapterit auton merkin ja mallin mukaan, sekä sopivan määrätietoista otetta. Autosoittimen asennuksessa ei kestä pitkään, kunhan kaikki tarvikkeet ovat saatavilla. Asennus hoituu lähes keneltä tahansa, joka pystyy seuraamaan asennusohjeita.

Hifitalon asennusvalikoimassa

 • Soittimen vaihdot jopa odottaessa
 • Alkuperäiskaiuttimien vaihdot
 • Vahvistimien asennukset
 • Bluetoothjärjestelmien lisäykset alkuperäisiin soittimiin
 • Subwoofereiden asennukset
 • Custom asennukset
 • Johdotukset
 • Äänenvaimennus
 • Peruutuskameroiden asennukset

AUDISON BIT-ASENNUSPALVELU

Tarjoamme Audison-signaaliprosessoreihin asennus- ja säätöpalvelua. Audison bit Tune -mittalaitteiston avulla pystymme säätämään auton äänentoistosta juuri haluamasi kaltaisen. Säädämme aikaviiveet, jakotaajuudet, taajuuskorjaimet, tasot.

 

Katso lisää asennuksia