Faktat tukevat sitä, että autonvalmistajat eivät panosta auton äänentoistoon muissa kuin lisävarusteena ostettavissa paketeissa tai korkeamman hintaluokan malleissa. Lisävarusteena myytävät paketit lähtevät monesti liikenteeseen 300 €+ ja hinta ei yleensä vastaa laatua. Samanlaiset tai jopa samat tuotteet saa monesti alle puoleen hintaan ostettua erikseen.

Autonvalmistajat tekevät yleensä sopimuksia eri audiotuotteiden valmistajien kanssa ja saavat todella hyvät tehdashinnat, asiakkaalle myytävät tuotteet sisältävät yleensä ainakin 100 % lisän verrattuna kustannehintaan.

Automerkkikohtaisia tuotteita on markkinoilla paljon

Eteenkin viimeisen 10 vuoden aikana eri valmistajat ovat tuoneet markkinoille autokohtaisia asennussarjoja, jolla äänentoiston päivittäminen on todella helppoa ja todella paljon halvempaa kuin autonvalmistajan paketeilla. Hinta/laatu suhteesta ei tarvitse hirveästi sanoa enempää.

Eteenkin Focalin autokohtaiset asennussarjat ovat olleet erittäin suosittuja asiakkaidemme keskuudessa sillä ne ovat todella helppoja asentaa ja tarjoavat todella hyvän äänenlaadun pieneen hintaan.

Äänentoiston päivittäminen autokohtaisilla asennussarjoilla on itse asiassa niin suosittua, että olemme tehneet sille ihan oman sivun, josta voi selata nopeasti itselleen sopivat tuotteet: Merkkikohtainen Autohifi

Sivu on rakennettu seuraavasti: Autosoitinsovitteet, Autokaiutinsovitteet, Rattikaukosäädinadapterit, Sovitekitit ja sitten Automerkkikohtaiset tuotteet merkeille: Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroen, Chevrolet, Chrysler, Dacia, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Kia, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Subaru, Toyota, Volkswagen ja Volvo

Tuoteluokat ovat enemmänkin henkilöille, jotka haluavat tietyt kaiuttimet, soittimet jne. autoon ja haluavat sitten sovitteet, jotta ne saadaan asennettua sinne sopivasti. Automerkkikohtaiset kategoriat sisältävät kaikki tietylle automerkille tehdyt tuotteet ja kaikki ovat todella helppoasenteisia.

Paremman äänenlaadun saa monesti pelkästään vaihtamalla tilalle uudet hifitasoiset kaiuttimet, autosoittimen vaihto ei ikinä haittaa ja sillä saa enemmän ominaisuuksia mutta se tuo lisäkustannuksia. Mikäli soitin toimii kannattaa lähteä alkuun vaihtamalla ainakin kaiuttimet uusiin.

Asentaminen on helpompaa kuin kuvitellaan

Autonvalmistajat tekevät tahallaan liittimistä ja ruuveista erilaisia kuin alalla yleisesti ja jokaisella autonvalmistajalla on omanlaiset johdot ja kiinnitysreiät. Audiotuotteiden valmistajat ovat kuitenkin jo pitkän aikaa valmistaneet tuotteistaan automerkkikohtaisia sarjoja, jotta asiakkaiden olisi helppoa päivittää autojen audio.

Kaiutinsovite BMW autoon

Vasemmalla oleva kaiutinsovite on BMW X5/X6 mallille. Kuten kuvasta näkyy, on BMW päättänyt hiukan muuttaa ruuvinreikien asettelua, jotta tavalliset kaiuttimet eivät suoraan sovi asennettavaksi.

 

Oikealla näkyy C-luokan Mersun autosoittimen 2-din asennuskitti, jolla saadaan uusi soitin asennettua ja toimimaan autossa olevalla rattisäätimellä ja antennilla.

asennuskitti autoissimen asennusta varten

Mikäli mielessä on auton äänijärjestelmän päivittäminen ei asennusongelmat estä enää. Nyt on mahdollisuus saada oikeaa hifi ääntä autoon pienellä vaivalla ja hinnalla.

Olemme hifitalolla asentaneet päivityksiä merkkiin kuin merkkiin, mikäli et löydä valikoimastamme oikeanlasta tuotetta itsellesi ota meihin yhteyttä niin etsitään sinulle oikea tuote ja tarvittaessa hoidamme myös asennuksen.