KANNATTAAKO ITSE SUUNNITELLA KAIUTTIMET?

Kaiuttimen suunnittelu on näennäisesti hyvin yksinkertaista, äänen saa syntymään lähes aina. Hyvän kaiuttimen suunnittelu on kuitenkin erittäin vaativaa ja siinä pitää olla vahvat tiedot akustiikasta sekä sähköopista ja niitä on osattava luovasti yhdistää. Tämän vuoksi suosittelemme rakentamaan valmiista sarjasta. Jos on kuitenkin kiinnostunut alasta ja kaiutinsuunnittelusta ja hieman ymmärtää myös elementtien ja suotimien käyttäytymisestä, niin suunnittelu on myös haastavaa ja mielenkiintoista hommaa joka varmasti vie mukanaan!

Jos haluaa hyvään lopputulokseen on kuitenkin syytä varata aikaa ja perehtyä asiaan kunnolla. Järkevin tapa aloittaa suunnittelijan "ura" on pitäytyä alussa simppelissä kaksitiekaiuttimessa. Siitä on mahdollista hiomalla saada hyvä kaiutin. Mitä enemmän elementtejä käyttää ja erikoisia koteloratkaisuja, sen vaikeammaksi projektista on saada onnistunut. Kaiuttimessa muuttujia on paljon ja kaikki vaikuttaa kaikkeen, hyväksi suunnittelijaksi kasvetaan työn ja kokemuksen jälkeen. tervetuloa kiehtovaan äänentoiston maailmaan!

 

MINKÄHINTAISTA KAUPAN KAIUTINTA RAKENNUSSARJAT VASTAAVAT?

Tuohon on vaikea vastata, yleisesti ottaen käytettyjen komponenttien laadun sekä äänen puolesta ne vastaavat hyvin kalliita kaiuttimia ja sen puolesta ne ovat erittäin kilpailukykyisiä. Käytämme rakennussarjoissa samojen elementtivalmistajien tuotteita, joita käytetään markkinoiden parhaimmissa ja kalleimmissa kaiuttimissa. Koska myymme tuotteet pääasiassa ilman välikäsiä suoraan kuluttajille hintamme ovat kilpailukykyiset. Toinen asia on sitten kotelo ja viimeistely. Käsistään taitava henkilö pystyy rakentamaan upeat kaiuttimet, joiden laatu kilpailee hienoimpien markkinoilla olevien kaiuttimen kanssa. Joka tapauksessa itserakentamalla saat ainutlaatuiset kaiuttimet ja rakentaminen on myös harrastus, josta saa iloa vuosiksi.

HYVIN TEHTY RAKENNUSSARJA ON TÄYSIN VERTAILUKELPOINEN MONTA KERTAA KALLIIMPIEN KAUPALLISTEN KAIUTTIMIEN KANSSA!