Autosoittimen sovitteet

Soittimien sovitteet, eli asennuskehykset mahdollistavat uuden autohifi autosoittimen asentamisen tehdasasennetun tilalle. Soittimet noudattavat 1DIN ja 2DIN standardeja, eli yksinkertaistettuna "kapea" ja "leveä" koot. Yleensä 2DIN kokoon mahtuu jo kosketusnäyttö ja monipuolisemmat ominaisuudet, kuten Android Auto ja Apple Carplay.

2DIN-soittimissa hinnat ovat jostain satasesta päälle tuhanteen euroon ja ovat todellisia autohifi tuotteita. Hinnan noustessa ominaisuudet paranevat ja parhaissa malleissa on jo sisäänrakennettu navigointijärjestelmä GPS:n avulla ja esimerkiksi TomTomin navigoinnin ohjauksella. Sopivilla sovitteilla tämä mahdollistaa jo todella laadukkaan kokemuksen autossa.

1DIN-soittimissa on paljon vähemmän ominaisuuksia ja hinnat ovat tyypillisesti muutamasta kympistä muutamaan sataseen. Nykyään jokaisessa autosoittimessa on Bluetooth-mahdollisuus, mutta CD-soitin alkaa olla harvinaisuus. Yhä vähemmän ihmisiä sitä tarvitsee ja siksi valmistajat ovat alkaneet sitä poistaa. Se mahdollistaa yhden vähemmän mekaanisen ja rikkoutuvan komponentin vähemmän ja tarjoaa enemmän tilaa autosoittimessa valmistajalle.

Autosoitinsovitteet

Kaiutin sovitteet

Kaiutinsovitteilla on mahdollista asentaa (yleensä paremmat) jälkiasenteiset kaiuttimet tehdasasenteisten tilalle. Yleensä mitä tahansa kokoja ei pysty asentamaan huomaamattomasti uusilla sovitteilla, vaan sovitteet ovat automerkki-, malli- ja vuosikohtaisia. Hifi kaupassamme on nämä sopivat vaihtoehdot kuitenkin kerrottu hyvin, eli löytyy mitkä sovitteet sopivat mihinkin autoon.

Autokaiutinsovitteet

Rattikaukosäädinadapterit

Ratin napit, joilla ohjataan autosoitinta, eli rattikaukosäädin, tarvitsee kaverikseen adapterin, jolla tehtaan ratin signaalit saadaan käännettyä yleismaallisempiin, tavallisen autosoittimen ymmärtämään muotoon. Rattikaukosäädinadapteri on siis pieni purkki, johon menee paljon johtoja, jotka kytketään soittimen taakse.

Rattikaukosäädinadapterit

Täydellinen asennuskitti

Täydellinen asennuskitti sisältää jo kaikki yllä mainitut tuotteet sovitettuna automerkkiin, -malliin ja vuoteen.

Sovitekitit

Automerkit, merkkikohtaiset tuotteet

Alla on listattu automerkit, joille meillä löytyy sopivia sovitteita.