Tehosta äänentoistoasi matkallasi subwooferilla

Auton äänentoisto on monelle tärkeä osa matkanteon iloa. Hyvin toimiva ja laadukas äänijärjestelmä tekee ajomatkasta miellyttävän ja musiikin kuuntelusta nautinnollista. Autosubwooferit ovat avainasemassa, kun haluat saada autostasi kaiken irti äänentoiston suhteen. Tässä artikkelissa käsittelemme erilaisia autosubwoofereita - subbareita, niiden sijoittamista eri tiloihin ja asentamista.

Alpine subwoofer SBG-1224BP

Erityyppiset subwoofereita autossa

Autosubwoofereita on saatavilla monenlaisia, ja valinta riippuu omista mieltymyksistäsi ja tarpeistasi. Tässä muutamia yleisiä autosubwoofereiden tyyppejä:

 1. Aktiivisia subwoofereita: Nämä subwoofereita sisältävät sisäänrakennetun vahvistimen, mikä tekee niistä helppoja asentaa suoraan auton äänijärjestelmään. Ne ovat usein kompakteja ja sopivat erinomaisesti pienempiin autoihin, joissa tila on rajallinen.
 2. Passiiviset subwoofereita: Nämä subwoofereita tarvitsevat erillisen vahvistimen toimiakseen. Ne ovat yleensä tehokkaampia ja soveltuvat hyvin autoihin, joissa halutaan voimakasta ja syvää bassoa.
 3. Piiloon asennettavat subwoofereita: Jos haluat säilyttää auton sisustuksen tyylikkäänä ja minimalistisena, piiloon asennettavat subwoofereita ovat loistava vaihtoehto. Ne voidaan asentaa auton lokeroihin tai istuinten alle, jolloin ne eivät vie ylimääräistä tilaa näkyvissä.

Eri tyylit ja koot - Kuten 10" subwoofer

Subbareita on saatavilla useita eri kokoluokkia. Karkeasti suurempi kartiokoko tarkoittaa enemmän ääntä, mutta tarkalleen asia ei ole aivan noin yksioikoinen. Meillä on saatavilla esimerkiksi kipakoita 8" subwoofereita, tehokkaita 10" subwoofereita sekä isompia 12" subwoofereita. Osa subbareista on tarkoitettu enemmän äänenlaatuun ja osa vain äänenpaineeseen. Meillä palvellaan kaikkia tarpeita, mutta keskitymme erityisesti hyvää äänenlaatua tarjoaviin subbareihin. Kaikkein suosituin kokoluokka on 10" subwooferit, joita onkin paljon saatavilla erityyppisiin asennuspaikkoihin ja tarpeisiin.

Focal 10" subwoofer

Subbarin sijoittaminen eri tiloihin

Autosubwooferin sijoittaminen vaikuttaa suuresti äänentoiston laatuun ja basson toistoon. Tässä muutamia yleisiä paikkoja, joihin subwooferi voidaan sijoittaa:

 1. Tavaratilaan: Tavaratila on yleinen paikka sijoittaa subwooferi, erityisesti aktiiviset subwoofereita. Ne voidaan asentaa tavaratilan nurkkiin tai suoraan tavaratilan lattialle. Tämä sijoituspaikka mahdollistaa tehokkaan basson toiston ja helpon asennuksen. Tyypillisesti tavaratilaan asennetaan koteloitu subwoofer.
 2. Istuimen alle: Piiloon asennettavat subwoofereita voidaan sijoittaa istuinten alle. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos haluat säilyttää auton sisustuksen siistinä ja tilan optimoituna. Istuimen alle sopii esimerkiksi Focal ISUB TWIN. Focalin subbarissa on erinomainen hinta-laatusuhde ja yllättyävän hyvä ääni.
 3. Keskitunneliin: Joissakin autoissa keskitunneli voi tarjota sopivan tilan subwooferille. Tämä sijoituspaikka mahdollistaa tasaisen bassotoiston koko matkustamon alueella.
 4. Oviin: Joissakin autoissa ovet voivat tarjota tilaa pienemmille subwoofereille. Tämä sijoituspaikka mahdollistaa basson tasaista jakautumista auton sisällä.

Subwooferin asentaminen

Subwooferin asentaminen voi vaatia hieman teknistä osaamista, mutta se on mahdollista tehdä itse, jos sinulla on tarvittavat työkalut ja tietämys. Jos et tunne itseäsi varmaksi asennuksessa, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä subwooferin asentamiseen:

 • Tarkista auton tila: Ennen kuin aloitat asennuksen, tarkista, että subwoofer mahtuu valitsemaasi sijoituspaikkaan ja että se sopii autosi äänijärjestelmään.
 • Kiinnitä subwooferi tukevasti: Varmista, että subwoofer on kiinnitetty tukevasti paikalleen, jotta se ei värise ja aiheuta ylimääräistä ääntä ajon aikana.
 • Oikeat kaapeloinnit: Käytä laadukkaita kaapeleita subwooferin kytkemiseen vahvistimeen ja auton äänijärjestelmään. Laadukkaat kaapelit varmistavat tehokkaan signaalin siirron ja parantavat äänentoiston laatua.
 • Säädä asetukset: Kun subwoofer on asennettu, säädä sen voimakkuus ja taajuus sopivaksi, jotta se täydentää muiden kaiuttimien äänentoistoa.

Premium-luokan autoissa subwoofer on vakiovaruste

Edullisimmissa autoissa subwooferia ei yleensä ole vakiovarusteena. Sen sijaan korkeamman hintaluokan autovalmistajat, kuten Audi, BMW ja Mercedes, ovat alkaneet sisällyttää subwooferin osaksi laadukasta äänentoistoa keskitason malleista alkaen. Auton suunnitteluvaiheessa mietitään tarkasti subwooferin sijoitusta ja mahdollisia refleksikoteloita. Etenkin luksusluokan automallit, kuten Audi A5 tai A7, tarjoavat korkealaatuisen äänentoistojärjestelmän vaihtoehtoja, kuten JBL, Harman/Kardon ja Bang & Olufsen.

Subwoofer tehostaa autosi äänentoistoa

Autosubwooferit ovat loistava tapa tehostaa auton äänentoistoa ja saada matkustamosta täyteläinen ja voimakas äänimaailma. Valitse sopiva subwoofer tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan. Muista myös tarkistaa auton tila ennen asennusta ja kiinnittää subwoofer tukevasti paikalleen. Laadukkaat kaapelit ja oikeat asetukset ovat avainasemassa hyvän äänentoiston saavuttamiseksi.

Lue osto-oppaamme autosubwooferin hankinnasta

Autosubwooferin osto-oppaassamme: "Mikä on paras autosubwoofer?" käsittelemme tarkemmin mitä tulee subwooferin hankinnassa ottaa huomioon!

Hifitalo - Äänentoiston asiantuntijasi

Jos olet epävarma oikeasta subwooferista tarpeisiisi, asiantuntevat myyjämme auttavat sinua valitsemaan sopivimman vaihtoehdon budjettisi rajoissa. Hifitalo tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita äänentoistolaitteita, joiden avulla voit varmistaa parhaan vastineen rahoillesi. Paranna kuunteluelämystäsi autosubwooferin avulla ja nauti laadukkaasta äänestä aina kotona ja matkalla. Pystymme myös asentamaan subwooferin puolestasi.