Audiokit XP3 12" 500W rakennussarja

Myymälän varastossa

700,94  859,75 
Määrä: kpl
Löysitkö jostain halvemmalla?

SUB XP3 Alu. Laadukas ja pienikokoinen subwooferi passiivisäteilijällä XP3 Alu on X3 Alu mallista muunneltu versio. Refleksivirityksen sijasta viritys on tehty käyttämällä passiivisäteilijää. "Orjabassoksi" kutsuttu säteilijä on muuten samanlainen kuin itse bassoelementti, mutta siinä ei ole magneettia eikä puhekelaa. Periaatteessa passiivisäteilijän kanssa toteutettu subwoofer toimii samalla tavalla kuin putkellakin toteutettu perinteinen refleksikotelo. Kotelon viritystaajuus säädellään passiivisäteilijän kartion massalla, kun refleksikotelossa sama asia tehdään putken pituuden säädöllä. Mitä hyötyä sitten passiivisäteilijällä saavutetaan? Välttämättä ei yleensä mitään, usein normaali refleksiviritys on toteutuksena järkevämpi. Mutta kun kyseessä on Peerlessin parametreiltaan poikkeavat XXLS elementit, passiivisäteilijällä saavutetaan määrättyjä etuja, joista erittäin pieni kotelokoko on tärkein. XXLS:t toimisivat jo pienessäkin refleksikotelossa, mutta ongelmaksi muodostuu riittävän alhaisen virityksen saavuttaminen tarpeeksi pitkällä ja halkaisijaltaan riittävän suurella putkella. Varsinkin jos tavoitteena on myös matalalle ulottuva toisto.

Passiivisäteilijällä viritys saadaan pienessäkin kotelossa tarpeeksi alas. Lisäksi putkesta kuuluvat virtausäänet eivät enää ole häiritsemässä, seikka josta on hyötyä kun kuunnellaan paljon matalia taajuuksia sisältävää materiaalia kuten urkumusiikkia tai toimintaelokuvien räjähdyskohtauksia. Mallikotelossa me käytimme sisätilavuudeltaan 40 litran koteloa. Hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi kotelo on kuitenkin syytä tehdä riittävän paksusta materiaalista. Esimerkkikotelo on tehty 30 millin MDF levystä. Vahvistin on HT-Ampin D-luokan tekniikkaan perustuva aktiivimoduli ja se sijoitettiin kotelon takaseinään väliseinällä erotettuun omaan kammioonsa. Elementit sijoitettiin kotelon sivuille. Kotelon sisälle tehtiin lisäksi kaksi välilaipiota jyrsimällä 12 mm:n levyyn iso pyöreä aukko ja upottamalla jäljelle jäänet laipiot kotelon sisälevyn uriin. Laipiot sijoitettiin niin, että aukko sijaitsee elementtien välissä. Kotelosta saatiin näin erittäin tukeva. Lisäsimme koteloon myös ylimääräisen lyijypainon. Painon massa on 6 kiloa. Suorituskyvyltään XP3 Alu on erittäin korkeatasoinen. Pienestä koostaan huolimatta toisto ulottuu 20 hertsiin. Äänenlaatu on hämmästyttävän tarkka ja äänenpainereservi riittää myös kotiteatteri käytössä.

Rakennussarjaan voit valita haluamasi vahvistimen kahdesta eri HT-Ampin D-luokkaan perustuvasta aktiivimodulista. HT-Amp 600.1 antaa jatkuvaa tehoa 300w, kun taas 1000.1 tehot ovat 500w/rms. Pienempi vahvistin käy maltilliseen käyttöön pienemmissä tiloissa. Kun halutaan kaikki irti elementistä, suosittelemme ehdottomasti järeämpää 500w mallia!

Vahvistimelta XXLS-12 vaatii paljon. Koska kartio on raskas, on vahvistimen virranantokyvyn oltava hyvä. XP3 Alu mallissa on HT-Ampin vahvistinmoduuli, joka täytää vaatimukset erittäin hyvin. Sen virranantokyky on erinomainen ja suotimet toimivat suunnitellusti. XP3 Alu taajuusvaste ulottuu 20 hertsiin. Se on subwoofer joka äänenlaadullisesti täyttää vaativankin harrastajan tarpeet. XP3 Alu soveltuu niin elokuvaäänen, kuin myös musiikin toistoon.

Sarja sisältää seuraavat osat yhteen (1kpl) kaiuttimeen:

  • HT-Amp 1000.1 vahvistinmodulin
  • Peerless XXLS-12 Aluminium 835017 elementin
  • Peerless XLS-12 passiivisäteilijän
  • ruuvit
  • johdot
  • tiivisteet

Suosittelemme vaimennusmateriaaliksi ASPA vaimennusvanua.


Kotelomitat:
- Kotelon basso-osan sisätilavuus n.40 litraa
- Esimerkkikotelon ulkomitat
(l x k x s) 440 x 440 x 440 mm.
- Materiaali 30 mm.
- Vahvistin erotetettava basso-osasta väliseinällä.

Huom! 

Jos et halua tehdä koteloa itse, voit tilata sen valmiina.Kuviopuu valmistaa kaiutinkoteloita MDF- tai liimapuulevystä asiakkaan toiveiden mukaan. Valikoimaan kuuluu suoraan lähes kaikki Hifitalon myymät rakennussarjat, ja tarvittaessa voit myös toimittaa itse kaiutinpiirustukset. Katso lisätiedot ja hinnat alla olevasta linkistä.

» Lue lisää

Arvostele tämä tuote

23.07.2015 - Teutooni

Hommasin AW-30 alujen kaveriksi alunperin leffakäyttöä ajatellen, mutta nyt tulee käytettyä musiikin kuunteluunkin lähes aina. Erinomainen subbari, soi todella tarkasti ja napakasti. Pääsee kiitettävän alas noin pieneksi purkiksi.

23.02.2015 - oikku

Todella hyvä subwoofer. Tarkasti ja todella alas soiva basso ja tehoa riittää. Ei ole enää tarvetta katsella parempaa.